marți, 6 septembrie 2016

STATU QUO 6 SEPTEMBRIE 2016 - Supraviețuitorul la Pro TV

STATU QUO 6 SEPTEMBRIE 2016 - Supraviețuitorul la Pro TV

Au mai rămas doar 6 zile până la premiera din România a show-ului Survivor (Supraviețuitorul la Pro TV) si revin cu o nouă sinteză a ultimelor informații actualizate despre show-ul care a revoluţionat televiziunea din întreaga lume.

• Luni 5 septembrie Pro TV a confirmat oficial informațiile noastre despre numele triburilor, prezentate în articolul anterior.
"Cele două triburi se numesc Hangin (pronunție Hanin) și Tubig. Provenind din limba filipineză, cele două nume au o puternică semnificație pentru cei 18 concurenți din show-ul Supraviețuitorul, care începe pe 12 septembrie, la Pro TV. Hangin, numele tribului albastru, înseamnă vânt iar Tubig, numele tribului roșu, este traducerea pentru apă. Astfel, chiar numele triburilor subliniază lupta celor 18 concurenți atât cu natura, cât și cu ceilalți concurenți și cu ei înșiși."
• Am așteptat cu toții prezentarea și promovarea concurenților înainte de premiera show-ului, o cutumă standard în formatul Survivor, dar se pare că nu mai e cazul. Probabil că producătorii români s-au temut că, după prezentarea concurenților, media românească "se va năpusti" asupra supraviețuitorilor pentru a afla anticipat detalii despre show, profitând și de proverbiala lacună românească în respectarea termenilor stipulați în contractele de confidențialitate.

Trebuie spus că, în acest gen de format TV, toți concurenții semnează contracte de confidențialitate care le interzic să dea detalii în media despre show pe o perioadă de cca. 12 luni, cu excepția emisiunilor proprii ale Pro TV (una dintre ele va fi probabil La Măruță). Este un lucru bun că producătorii încearcă să păstreze secretele show-ului până la difuzare dar, pe de altă parte, lipsa prezentării concurenților înainte de premiera show-ului constituie prima încălcare a formatului original al show-ului Survivor.

• În ultima săptămână am văzut că media românească, care nu înțelege foarte bine formatul Survivor, s-a lansat în speculații și susține că nu a fost desemnat încă niciun câștigător pentru că producătorii show-ului au decis să păstreze suspansul până în ultima clipă, pentru a evita situațiile din anii trecuți când numele câștigătorilor de la diferite show-uri cu miză se aflau înainte de difuzarea lor. Toate speculațiile au plecat de la o declarație a prezentatorului show-ului Dragoș Bucurenci dar realitatea este alta și este stabilită de regulile formatului Survivor.

Juriul, format din concurenți deja eliminați, a analizat prestațiile celor 2 sau 3 finaliști în cadrul ultimului Consiliu Tribal din Filipine și a votat pentru concurentul câștigător al marelui premiu și al titlului de Unic Supraviețuitor. Urna cu voturile finale a fost apoi sigilată și va fi deschisă la începutul finalei Live a show-ului Supraviețuitorul de la București.
Deci, câștigătorul este deja desemnat dar (teoretic) el nu este cunoscut încă de nimeni, până la deschiderea oficială a urnei cu voturi.

Show-ul "Survivor Slovenija: Filipini" la POP TV
Sursa Foto: Facebook / Survivor Slovenija
Au debutat pe micile ecrane aventurile celor patru televiziuni surori "de sub umbrela" Central European Media Enterprises (CME) la producţia formatului Survivor în Filipine pentru Slovacia, Slovenia, Cehia şi România. Show-ul Survivor Slovenija: Filipini a avut premiera pe 31 august la televiziunea slovenă POP TV, cu 18 concurenți care se luptă în Filipine în competiția vieții lor, pe durata a 42 de zile pentru marele premiu în valoare de 50 000 € și pentru titlul de Unic Supraviețuitor.

Am urmărit fragmente din show-ul sloven și, în general, mi-a plăcut ce am văzut pentru că seamănă foarte mult cu ce ne-a obișnuit show-ul american Survivor: un decor frumos la Consiliul Tribal, camere multe, schimbări inspirate și succesive de cadre și unghiuri, imagini în mișcare filmate cu steadicam-ul, cadre individuale pe concurenți, imagini aeriene de ansamblu. Am remarcat doar crisparea inerentă a prezentatorului Miran Stanovnik la cârma primului său Consiliu Tribal și mi-a lipsit mult tema muzicală originală Tally the Vote a lui Russ Landau, care reflectă mult mai bine tensiunea și emoțiile momentului decât melodia fadă folosită de către producătorii sloveni.

VIDEO Survivor Official Soundtrack - Tally the Vote (Tribal Council Theme)


Un fragment video din Consiliul Tribal al primului episod din show-ul sloven poate fi vizionat aici.

Există auspicii favorabile pentru un show românesc (Supraviețuitorul) cel puțin la fel de bun, având în vederea colaborarea dintre producătorii români și cei sloveni în producția formatului Survivor, confirmată aici de Alex Ruzek, directorul de programe al televiziunii cehe TV Nova.
Din păcate, temele muzicale folosite în concursul sloven nu sunt cele din show-ul original și e foarte probabil ca nici Supraviețuitorul să nu beneficieze de soundtrack-ul superb compus de Russ Landau și David Vanacore pentru Survivor US.

44 de zile, 18 oameni, un singur Supraviețuitor! Supraviețuitorul, la Pro TV din 12 septembrie 2016.
COPERTA / Sursa Foto: Captură Pro TV

Later edit 21:30: Am avut dreptate, încă o dată! În articolul din 14 iunie 2016 anticipam că, cel mai probabil, site-ul oficial al show-ului de supraviețuire va fi (după modelul consacrat la Pro TV) supraviețuitorul.protv.ro, un subdomeniu al site-ului protv.ro Ei bine, site-ul oficial al show-ului Supraviețuitorul de la Pro TV este online din această seară la adresa http://supravietuitorul.protv.ro/

0 comments:

Trimiteți un comentariu