duminică, 28 august 2016

Tema muzicală din show-ul Survivor/Supraviețuitorul

Tema muzicală din show-ul Survivor/Supraviețuitorul

Tema muzicală cu care începe aventura în fiecare episod din show-ul american Survivor este celebră și foarte iubită de fanii concursului din întreaga lume, o adevărată marcă înregistrată.

VIDEO Tema muzicală din genericul show-ului Survivor - Sezonul 25 Filipine


Ancient Voices (Voci antice) este numele melodiei create de compozitorul american Russ Landau și care a fost folosită în versiunea americană a Survivor încă de la începuturile sale din 2000, cu mici modificări în fiecare sezon pentru a se potrivi cu cultura locației. Deși par a fi niște incantații incoerente, adevărul e că versurile sale se bazează de fapt pe un cântec popular rus intitulat Poidu Vyidu na Ulitsu (Пойду выйду на улицу), în traducere liberă "Du-te, du-te afară".

Australienii, care după părerea mea produc cea mai reușită adaptare mondială a formatului original american, folosesc aceeași temă muzicală inconfundabila, creată de Landau.
Puteți recunoaște celebrele versuri de la secundă 43 în interpretarea cântăreței Ecaterina Shavrina, pe o inregistrare video de la televiziunea sovietica din 1984.

VIDEO Ecaterina Shavrina - Du-te, du-te afară


În adaptările show-ului Survivor din alte țări s-a renunțat la melodia Ancient Voices și s-au folosit teme muzicale diferite.
În Franța, producătorii de la televiziunea TF1 au optat în show-ul Koh Lanta pentru o temă muzicală scrisă de Philippe Pelet și Olivier Perrot-Poitou, cu versuri dintr-un cântec tradițional al populației Kikuyu din Africa de Est, intitulat Magheda Mamuere. Producătorii din Serbia au folosit tot tema muzicală franceză, în sezoanele realizate în anii 2009 și 2010.

VIDEO Tema muzicală din genericul show-ului Koh Lanta (Franța)


De asemenea, în Israel, Suedia și Danemarca s-au folosit teme muzicale originale proprii iar în Bulgaria s-a folosit tema muzicală folosită de Castaway Television în prezentarea formatului Survivor. Am prezentat aici si aici mai multe melodii și generice ale variantelor show-ului Survivor din întreaga lume.

Rămâne de văzut care va fi tema folosită pe genericul show-ului românesc Supraviețuitorul dar eu sper din tot sufletul că producătorii români au fost inspirați și vor folosi pentru generic o adaptare a temei originale Survivor din Statele Unite.

0 comments:

Trimiteți un comentariu