luni, 29 august 2016

Supraviețuitorul, din 12 septembrie la Pro TV

Pro TV a anunțat oficial data de 12 septembrie pentru premiera show-ului Supraviețuitorul în România.
Pro TV a anunțat oficial în această seară data premierei show-ului Supraviețuitorul în România, după o campanie de marketing mai scurtă decât mă așteptam și oferită în stilul "picătura chinezească" (informații generale, câteva fotografii și imagini din timpul concursului și multe citate motivaționale). S-ar părea că postul de televiziune a intrat într-o oarecare criza de timp din moment ce a anunțat data premierei show-ului în 12 septembrie 2016 și mai are doar 13 zile la dispoziție pentru promovarea concurenților.

Pentru comparație, televiziunea slovenă Pop TV, "sora" Pro TV din grupul media Central European Media Enterprises, începe difuzarea show-ului Survivor pe 31 august, la 24 de zile după începerea prezentării concurenților.
Am intuit corect în articolul precedent că premiera show-ului va avea într-o zi de luni, acum rămâne să aflăm dacă vor fi două episoade pe săptămână (luni și marți) și cu o durată de circa 120 de minute (inclusiv reclama).

Campania de marketing a Pro TV pentru promovarea show-ului a continuat cu un clip promoțional foarte bine realizat și care ne prezintă în premieră imagini din show-ul filmat în Filipine. Totul arată foarte bine la prima vedere și seamănă foarte mult cu show-ul american Survivor pe care îl cunoaștem și îl îndrăgim de 16 ani. Rămâne de văzut care va fi tema folosită pe genericul show-ului românesc Supraviețuitorul dar eu sper din tot sufletul că producătorii români au fost inspirați și vor folosi pentru generic o adaptare a temei originale Survivor din Statele Unite.

Mă îngrijorează puțin doar faptul că Supraviețuitorul a ajuns în România pe "filiera" balcanică a turcilor de la Sinevizyon și n-aș vrea să văd în show-ul românesc competiții pentru imunitate și recompensă ridicole și "trase de păr" ca în show-ul turcesc și care nu au nicio legătură cu show-ul original Survivor (pe bune, concurs de șutat mingea de fotbal la poartă ????).

Dragoș Bucurenci, prezentatorul show-ului Supraviețuitorul de la Pro TV.
Dragoș Bucurenci, prezentatorul show-ului Supravietuitorul de la Pro TV / Sursa Foto: Captură Pro TV
Anterior, Pro TV l-a prezentat oficial pe Dragoș Bucurenci ca prezentator al show-ului Supraviețuitorul în 16 august, confirmând astfel informațiile prezentate în premieră aici de fanii Survivor din România încă din luna mai.

Prezentatorul are un rol esenţial în desfăşurarea şi succesul formatului Survivor iar Dragoș Bucurenci a fost o alegere inspirată din partea Pro TV, are charismă, inteligenţă, seriozitate şi toate celelalte calităţi necesare pentru a prezenta un format TV de asemenea calibru. Până la proba contrarie, să-i acordăm credit, să sperăm că s-a descurcat foarte bine și că îi poate călca pe urme celebrului Jeff Probst. Inevitabil vor fi și erori dar să nu uităm că oamenii evoluează și își îmbunătățesc abilitățile de-a lungul timpului. Dacă avem tendința să-l comparăm pe Bucurenci cu Probst, atunci să o facem cu acel Jeff de acum 16 ani, din primul sezon al show-ului Survivor în Statele Unite.

44 de zile, 18 oameni, un singur Supraviețuitor!

VIDEO Promo - Supraviețuitorul



COPERTA / Sursa Foto: Captură Pro TV

Later edit: Am anticipat corect, Pro TV a confirmat astăzi difuzarea bisăptămânală a show-ului Supraviețuitorul, în zilele de luni și marți de la ora 20:30.

0 comments:

Trimiteți un comentariu