marți, 14 iunie 2016

STATU QUO 14 IUNIE 2016 - Supraviețuitorul în Filipine

Cele mai noi informatii actualizate despre show-ul Survivor (Supravietuitorul)

Activitate febrilă în Filipine a echipelor de televiziune din consorțiul media Central European Media Enterprises (CME) care produc formatul Survivor (Supraviețuitorul) pentru Slovacia, Slovenia, Cehia şi România. Filmările s-au încheiat deja la versiunea din Slovacia, sunt spre final la versiunea din Slovenia și au început de câteva zile la versiunile din România și Cehia.

Filmările la versiunea românească au început pe insula filipineză Caramoan și vor dura până la sfârșitul lunii iulie, pe durata a 45 de zile. Producția este asigurată de o echipă Pro TV - Zucchero Media, în colaborare cu echipa televiziunii slovene Pop TV.
Dragoș Bucurenci, în calitate de prezentator, conduce concursul în care primii 18 supraviețuitori români luptă pentru titlul de Unic Supraviețuitor și pentru marele premiu în valoare de 100 000 de euro.

Pro TV a lansat recent un nou clip video promoțional pentru promovarea show-ului, chiar înainte de meciul Franța-România din deschiderea Campionatului European de fotbal EURO 2016. Materialul promoțional clarifică controversele despre perioada de difuzare a show-ului în România, poziționând clar formatul Supraviețuitorul în grila de toamnă a Pro TV. Numele prezentatorului și durata concursului nu au fost confirmate încă oficial de postul de televiziune.

Este clar că campania de promovare a show-ului e încă în bloc start, fiind probabil să înceapă în forță din luna august, după terminarea filmărilor. Show-ul are o pagină oficială pe Facebook cu rezultate relativ modeste și nu are, deocamdată, o pagină pe internet. Cel mai probabil, site-ul oficial al show-ului de supraviețuire va fi (după modelul consacrat la Pro TV) supravietuitorul.protv.ro, un subdomeniu al site-ului protv.ro

Tot după modelul consacrat și folosit la toate producțiile sale, postul de televiziune s-a asigurat că blochează domeniul "supravietuitorul.ro", înregistrat încă din 2007, pentru a nu fi folosit de terți iar acesta este găzduit pe același server cu site-urile Pro TV sport.ro și stirileprotv.ro (DNS-uri ns.protv.ro și devel.tfm.ro). Există și o scăpare în strategia postului, domeniul supraviețuitorul.ro (cu diacritice) nu a fost înregistrat și este încă disponibil la această dată (14 iunie 2016) pe RoTLD.

Ondřej Novotný, prezentatorul show-ului Survivor din Cehia (Insula Robinson)
Ondřej Novotný, prezentatorul show-ului Survivor din Cehia (Insula Robinson) / Sursa Foto: TV Nova
Spre deosebire de omologii lor români, colegii cehi de la televiziunea TV Nova ("sora" Pro TV în consorţiul media CME) par să fie mult mai comunicativi şi au anunţat în presa cehă colaborarea televiziunilor CME în producerea formatului Survivor în Filipine, durata concursului stabilită la 45 de zile precum și numele prezentatorului variantei Survivor din Cehia, respectiv comentatorul sportiv Ondřej Novotný. Acesta este celebru în Cehia mai mult prin prisma mariajului său cu fosta regină a frumuseții, fotomodelul Renata Langmannová.

Filmările au început de câteva zile pe insula Caramoan din Filipine iar Alex Ruzek, directorul de programe al televiziunii cehe TV Nova, se declară mulțumită și încrezătoare în succesul formatului în Cehia, în această toamnă.

P.S. Este vital pentru succesul formatului Survivor în România ca Pro TV să ia măsuri pentru a preveni divulgarea prematură în media sau pe internet a unor informații esențiale precum numele concurenților, al câștigătorului sau despre dinamica concursului. Se va putea astfel evita situația apărută în acest an la Ferma Vedetelor, când numele câștigătorului Paul Ipate a fost dezvăluit sau anticipat în media cu mult timp înainte de finala emisiunii.
În același timp, pentru a putea creşte orizontul de aşteptare al publicului român, postul de televiziune ar putea fi puțin mai generos cu fanii show-ului și ar putea dezvălui anticipat mai multe informații care nu sunt critice în desfășurarea și succesul programului.

VIDEO Promo - Supraviețuitorul

COPERTA Logo-ul show-ului Survivor Philippines - versiunea locală din Filipine / Sursa Foto: Wikipedia

Pe aceeaşi temă:

3 comentarii:

  1. Dupa cum se poate vedea dupa ce au plecat concurentii+echipa in filipine ati avut acces la infinit mai putine informatii despre show, majoritatea preluate de pe site-urile celor ce filmeaza in aceasi locatie si asta e doar o chestie buna. Din dorinta de a face bine si a informa fanii show ului ajungi sa faci mai mult rau (ex pagina voastra care a disparut unde ati facut niste presupuneri cu tot cu poze rascolind prea multe prea devreme, asta e doar parerea mea).
    Sincer as prefera sa nu transpire nici un fel de informatii pana cand vor decide cei ce se ocupa de promovarea show ului cu riscul de a tine adevaratii fani in "intuneric", ne pricepem de minune sa stricam orice format din afara iar o clauza de confidentialitate nu inseamna mare lucru pentru romani - din pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveți dreptate, cu două amendamente. Primo, eu nu am nicio legătură cu "niște presupuneri cu tot cu poze" publicate pe o pagină de pe Facebook deoarece, așa cum am anunțat aici pe 30 mai, în urma unor diferenţe de opinii am decis să mă retrag din comunitatea fanilor Survivor România. Secondo, așa cum am subliniat clar în articolul de astăzi, după părerea mea există informații care nu sunt critice în desfășurarea și succesul programului și care pot fi anunțate pentru a putea creşte orizontul de aşteptare al publicului român. În altă ordine de idei, există informații esențiale pentru succesul formatului Survivor în România precum numele concurenților, al câștigătorului sau despre dinamica concursului pe care postul de televiziune trebuie să le securizeze și pe care eu nu le-aș publica niciodată, înainte de prezentarea show-ului.

      Ștergere
    2. Din cauza unor diferente de opinii, pagina Survivor Romania a fost administrata de alte persoane de la sfarsitul lunii mai 2016.
      Sunt de acord cu faptul ca unele formate din pacate nu au avut acelasi succes ca in alte tari

      Ștergere