miercuri, 29 iunie 2016

"Pr TV" ne prezintă show-ul "Spravietuitorul" !!!!

Erori flagrante în campania de promovare a show-ului Supraviețuitorul de la Pro TV.

Așa cum anticipam în articolele mele precedente, Pro TV a început campania de promovare a show-ului Supraviețuitorul dar într-o manieră jenantă și cu o lipsă crasă de profesionalism din partea postului de televiziune numărul 1 din România.
După apariția primului articol m-am rezumat doar la o postare acidă pe Facebook, considerând că o greșeală este omenească și acordând postului TV circumstanțe atenuante.

După apariția celui de-al doilea articol, scris la fel de agramat și inexact ca primul, m-am lămurit și consider că nu a fost doar o greșeală ci e vorba de lipsa de profesionalism a anumitor persoane din departamentul de marketing al Pro TV.

A fost mai întâi un articol publicat pe site-ul Pro TV în 25 iunie cu titlul "Cele mai tari 5 momente din istoria show-ului "Spravietuitorul". Autorul (anonim) a început prin a lăuda producția postului de televiziune din Filipine și a sfârșit prin încercarea penibilă de a menționa cele mai importante momente din istoria show-ului Survivor.

Spravietuitorul  sau Supraviețuitorul ??
"Spravietuitorul" sau "Supraviețuitorul"?? / Sursa Foto: Captură ProTV.ro
Pentru autorul anonim și agramat al articolului Pro TV din 25 iunie, am câteva informații:
- Show-ul american Survivor a avut deja 32 de sezoane, nu doar 24.
- Concurentele Jenna Morasca și Heidi Strobel au renunțat la haine pentru recompensă în sezonul 6 din Amazon, nu în sezonul 1 din Borneo (celebra scenă poate fi văzută aici).
- Prezentarea ca "momente memorabile" a discursului lui Erik Cardona, arderea pălăriei lui Russell sau cedarea colierului imunității unui adversar este cel puțin amuzantă și arată că, probabil, autorul nu a auzit de adevăratele momente memorabile realizate de "legende" ale show-ului precum Richard Hatch, Stephenie LaGrossa, Rob Mariano, Rupert Boneham, Russell Hantz sau Parvati Shallow.

Erori flagrante în articolul Pro TV din 25 iunie 2016
Erori flagrante în articolul Pro TV din 25 iunie 2016 / Sursa Foto: Captură ProTV.ro
În urma criticilor primite de la fanii Survivor pe rețelele sociale, Pro TV a modificat datele eronate din primul articol dar, în mod paradoxal, a uitat să corecteze chiar numele show-ului din titlu. Acum pe bune Pro TV, ce show pregătești tu în Filipine, "Spravietuitorul" sau "Supraviețuitorul" ??

Același autor anonim și agramat nu se lasă și recidivează din nou în 28 iunie cu un alt articol de tip tabloid despre Jeff Probst și soția sa. Lăsând la o parte faptul că actuala doamnă Probst (Lisa Ann Russell) nu are nicio legătură cu fenomenul Survivor, îmi permit să-i atrag respectuos atenția autorului articolului că, în doar câteva rânduri, a reușit performanța să mai dea patru dume:

Erori flagrante în articolul Pro TV din 28 iunie 2016
Erori flagrante în articolul Pro TV din 28 iunie 2016 / Sursa Foto: Captură ProTV.ro
- Numele show-ului este pocit încă o dată, transformându-se în "Suptavietuitorul".
- Informația că Jeff Probst a câștigat un singur premiu Emmy pentru show-ul Survivor este eronată. În realitate, gazda show-ului din Statele Unite a câștigat patru premii Primetime Emmy Award în 2008, 2009, 2010 și 2011 la categoria Cel mai bun prezentator al unui reality-show.
- Jeff nu "a fost prezentatorul show-ului "Supraviețuitorul", el a fost și este și în continuare prezentatorul show-ului Survivor.
- Dacă tot o menționați pe fosta soție a prezentatorului şi producătorului executiv al show-ului din Statele Unite, poate ar fi fost elegant să nu o botezați. Fosta doamnă Probst se numește de fapt Shelley Wright și nu Shelly Wright, așa cum afirmă autorul articolului de pe site-ul Pro TV.

Erori flagrante în articolul Pro TV din 28 iunie 2016
Erori flagrante în articolul Pro TV din 28 iunie 2016 / Sursa Foto: Captură ProTV.ro
Poate că Pro TV ar trebui să o lase mai moale cu cenzura (ștergerea de comentarii și de pagini de pe rețelele sociale care critică pe bună dreptate erorile grave comise de postul de televiziune) și să se se concentreze exclusiv pe producția și promovarea într-o manieră profesionistă a show-ului suprem de supraviețuire.

Să ne înțelegem, fanii Survivor din România nu sunt dușmanii formatului Supraviețuitorul sau al postului de televiziune dar aceștia nu vor accepta ca Pro TV să compromită în România formatul unui show premium (Survivor) prin transformarea lui într-un ghiveci cu miros de can-can dâmbovițean. Și nu în ultimul rând, poate că ar trebui să alegeți un profesionist care să scrie articole de promovare, cu informații corecte, fără dume sau greșeli gramaticale.

P.S. Iar răspunsul la eterna dilemă "Ce a fost mai întâi, oul sau găina?" este următorul: Survivor nu este "varianta americană a show-ului Supraviețuitorul" ci exact invers, Supraviețuitorul este varianta românească a show-ului Survivor.

Later edit: La câteva ore după publicarea acestui articol, toate greșelile semnalate au fost corectate în articolul Pro TV din 28 iunie iar articolul din 25 iunie a fost, pur și simplu, șters de pe site. Mulțumesc Pro TV pentru că citește blog-ul meu, pentru că își asumă și repară greșelile comise dar aș fi mult mai fericit dacă, pe viitor, nu voi mai fi nevoit să semnalez asemenea erori ci doar să scriu despre succesul postului de televiziune în producția, promovarea și difuzarea formatului Survivor / Supraviețuitorul în România.

 Later edit 2: Articolul Pro TV din 25 iunie 2016 este din nou pe site, cu titlul "Cele mai tari 5 momente din istoria show-ului Survivor" iar greșelile semnalate au fost corectate.

0 comments:

Trimiteți un comentariu